Skip to main content

VOORDELIGE VAKANTIE RUSLAND

Rusland heeft ook als toeristische bestemming nog steeds een enorme aantrekkingskracht. Naar schatting 6 miljoen mensen bezoeken bijvoorbeeld alleen al jaarlijks het Rode Plein, dat niet alleen wordt gezien als het kloppend hart van Moskou, maar ook dat van heel Rusland.

Door de enorme omvang van het land is er voor iedereen een geschikte bestemming te vinden. Het drukke en chaotische Moskou, het statische St Peterburg met de overbekende gelijknamige kathedraal. Of misschien ben je op zoek naar wat meer avontuur en nostalgie? Stap dan in Novosibirsk op de Trans-Siberië lijn! Rusland leent zich uitstekend voor een actieve cultuur rondreis. Krijg tijdens je rondreis een indruk van het land dat jarenlang verstopt was achter het IJzeren Gordijn.

TOP 5 REISAANBIEDERS RUSLAND

KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
DJOSER
Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN RUSLAND

Wandelen over het Rode Plein

Het Rode Plein is letterlijk hét centrum van Moskou. Het plein is oorspronkelijk ontwikkeld als enorme marktplaats. Op het plein worden tegenwoordig allerlei ceremonies en officiële gelegenheden georganiseerd, waardoor de status van het plein langzaam is veranderd. Tegenwoordig word er niet meer gehandeld en worden er uitsluitend grote officiële plechtigheden georganiseerd. Het plein fungeert tevens als grens tussen de officiële ambtswoning  van de Russische president van Rusland en het  Kremlin.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, dankt het Rode Plein haar naam aan het Russische woord krasnaya, wat zowel ‘rood’ als ‘mooi’ betekent. De rode bakstenen die kenmerkend zijn voor het plein zijn dus niet direct gelieerd aan de naam.

Bezoek aan Vladivostok

Eén van de grotere steden in Rusland, ook wel het San Fransisco van Rusland genoemd, is Vladivostok. Wie het uitzicht bekijkt over de baai en hoogbouw kan inderdaad een gelijkenis zien tussen deze twee steden. Echter, wandelend door de straten van Vladiwostok ziet men toch vooral de typerende, grijze en saaie Russische architectuur. Vladivostok kent sinds de APEC-conferentie van 2012 een enorm opgewaardeerde en tegenwoordig uitstekende infrastructuur, waardoor het voor toeristen relatief makkelijk is snel en veel van de stad te zien.

Van plan om de Trans-Siberië Express te nemen? Dan is Vladivostok is uitermate geschikte plaats om te beginnen of juist je reis te beëindigen. Koukleumen houden wel even de kalender in de gaten: oktober en november zijn de meest aangename maanden, juni en juli vaak koel, grijs en vooral erg nat.

Rusland reisinformatie

  • Hoofdstad -Moskou
  • Aantal inwoners -144 miljoen
  • Grenslanden -Azaerbaijan, Belarus, China, Estonië, Finland, Georgië, Kazakhstan, Letland, Lithuanie, Mongolië, Noord-Korea, Polen en Ukraïne
  • Visum on Arrival – Nee
  • Valuta – Roebel
  • Taal – Russisch
  • GodsdienstRussisch-orthodox
  • Beste periode – Afhankleijk van bestemming in Rusland
  • Tijdsverschil – Zeer diverse afhankelijk van locatie in Rusland. Bekijk hier een volledig overzicht
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS RUSLAND

Vliegtickets Azië
KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
DJOSER