Groepsrondreis

Schrijf jij je in voor een groepsrondreis, dan maak je samen met anderen een reis die meestal tot in de puntjes verzorgd is. Dat geldt ook voor eenoudervakanties. Ga je alleen op pad? Dan ontdek je tijdens het reizen niet alleen de mooiste plekjes van Azië, maar maak je misschien ook nog eens nieuwe vrienden voor het leven!

sawadee single groepsreizen

Groepsreizen zijn er in de meest uiteenlopende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen als onderdeel van je reis, verschillende steden bezoeken maar de groepsrondreis kan ook in het teken staan van bijvoorbeeld cultuur of cuisine. Het is maar net wat jij wilt. Je kunt ook een groepsreis in Nederland boeken. Er zijn genoeg grote vakantiehuizen in Nederland waar je kunt overnachten.

Individuele rondreis

Bij een individuele rondreis ga je er lekker alleen op uit, maar is er wel van alles voor jou georganiseerd. Meestal worden deze individuele rondreizen aangeboden met pakketjes, waarbij je steeds andere activiteiten onderneemt tijdens je rondreis. Zo kan je een reis geheel naar wens samenstellen. Een pakketje kan bijvoorbeeld bestaan uit een bezoek aan een toeristische attractie, in combinatie met een verblijf bij een gastgezin.

Individuele rondreizen zijn vooral populair onder backpackers en digital nomads. Vooraf bepalen zij een route en laten deze door het reisbureau helemaal verzorgen. Zo komen ze precies op de plekken die ze willen bezoeken, zonder zich tijdens het reizen druk te hoeven maken over allerlei organisatorische rompslomp.

Cruises

Bij een cruise boek je, al dan niet in gezelschap, een reis over zee of rivier. Hierbij staat vrijwel altijd de route vooraf vast. Cruises kunnen ook als pakket worden toegevoegd aan een grotere rondreis die je van plan bent te maken.

Bij het boeken van een cruise dien je er goed op te letten dat je flexibel omgaat met de planning. Plan bijvoorbeeld je volgende pakket niet direct op de dag na aankomst in de haven van je eindbestemming, maar twee of drie dagen later.

Familierondreis

Bij een familierondreis maak je een reis met het hele gezin. Bij het samenstellen van de rondreis zal de reisorganisatie er vooral op letten dat de activiteiten onderweg (en ook de accommodaties) kindvriendelijk zijn.

Een familierondreis is uitermate goed te combineren met bijvoorbeeld een cruise, een wandel- of fietsvakantie of een vliegrondreis.

Autorondreis

Bij een auto rondreis vertrek je vanuit Nederland met eigen vervoer en volg je een vooraf vastgestelde route. Onderweg hoef je niet te zoeken naar hotels of andere accommodatie, want dit is allemaal voor jou geregeld!

Autovakanties zijn geschikt voor alle typen reizigers. Of je nu alleen of met een groep of als gezin reist: Alles is mogelijk! Wil je een autovakantie in Azië boeken, zoek dan vooral naar fly & drive vakanties, waarbij het regelen van vervoer helemaal voor jou uit handen wordt genomen.

travel around rondreizen banner

Fietsrondreis


Fietsrondreizen worden steeds populairder. In groepsverband of alleen trek je er op uit om -volgens een vooraf bepaalde route- een aantal steden te bezoeken. Je gebruikt meestal je eigen fiets en vertrekt vanuit je eigen woonplaats.

Wil je wat verder van huis fietsen, dan zul je misschien een fiets in de landen die je wilt bezoeken moeten huren. De reisorganisatie kan ook dit geheel voor jou verzorgen, zodat je bij aankomst alleen nog maar je fiets hoeft op te halen.

Fly & Drive rondreis

Een fly & drive rondreis is vergelijkbaar met een auto rondreis, alleen gaat het dan vaak om verre bestemmingen. De huur van de auto is vaak voor je geregeld en het grootste voordeel is dat je de auto gewoon kunt achterlaten op bijvoorbeeld het vliegveld, dus dáár waar de volgende vlucht op jou staat te wachten.

Kampeer rondreis

Kampeervakanties met vrienden of familie. Vaak  binnen Europa en heel goed te doen in combinatie met een auto- of fietsvakantie. Vaak worden fietsrondreizen gecombineerd met het bezoeken van een aantal specifieke toeristische attracties en verblijft men op verschillende campings door Europa heen. Kamperen in combinatie met fietsen is leuk!

Het is ook heerlijk om tijdens zo een rondreis in een vakantiehuis aan het water te verblijven. Zeker als je een rondreis Finland of Zweden maakt, kan je een huisje huren aan één van de vele meren.

Motor rondreis

Een rondreis op de motor wordt door velen gezien als de ultieme vorm van vrij reizen. Gaan en staan waar je maar wilt, overal ter wereld. Meestal boek je vooraf een aantal accommodaties, wordt de huur van de motor geregeld en reis je ter plekke van de ene naar de andere locatie. Onderweg bepaal je zelf welke activiteiten je onderneemt.

Single rondreis

Single rondreizen zijn gericht op mensen die geen partner hebben en toch samen op pad willen gaan. Een uitstekend alternatief voor mensen die wél op vakantie willen, maar liever niet alleen willen reizen.

Single reizen zijn vaak compleet ingerichte reizen, waarbij je soms de hele reis met hetzelfde gezelschap doorbrengt. In sommige gevallen breng je slechts een gedeelte van de reis met dezelfde groep door.

Stedentrips

Bij een stedentrip bepaal je natuurlijk helemaal zelf of je deze alleen, met je gezin of in groepsverband wilt doen.

Wil je bijvoorbeeld een stedentrip New York maken, boek deze dan individueel of in groepsverband.

Vooraf selecteer je de steden die je wilt bezoeken en tijdens je rondreis leg je de reis af door gebruik te maken van verschillende vormen van transport. Uiteraard is ook dat vooraf allemaal voor jou geregeld.