Rondreis boeken maart 2020

Rondreis boeken in maart 2020?

Nu door het coronavirus het vliegverkeer bijna plat ligt en de meeste reisorganisaties hun reizen tot en met april of mei hebben geannuleerd, is het geen goede tijd om een rondreis te boeken. Zeker niet naar bijvoorbeeld New York waar veel mensen besmet zijn er veel besmettingen bij zullen komen. Een citytrip New York boeken, is even geen goed idee. Maar wanneer kunnen we dan weer denken aan een rondreis boeken?

sawadee single groepsreizen

Niemand weet wanneer het coronavirus onder controle is

Eigenlijk weet niemand echt wanneer dit vreselijke virus weer onder controle zal zijn. Het is een onvoorspelbaar virus. Toch hopen de meeste deskundigen dan over een maand of 3 het ergste achter de rug is en mensen weer op reis kunnen gaan. Een zekerheid is dat allerminst.

Een annuleringsverzekering afsluiten, helpt ook niet

Als je nu bijvoorbeeld een rondreis Schotland, Ierland, Portugal of Marokko boekt en je wilt in de maand juli 2020 vertrekken, dan is het technisch waarschijnlijk wel mogelijk zo een georganiseerde rondreis te boeken. Of die reis door gaat en of je je geld terugkrijgt bij annulering is nog maar de vraag. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is ook geen zekerheid. Ten tijde van het afsluiten van de annuleringsverzekering was je op de hoogte van de risico’s die het coronavirus met zich mee brengt. Een verzekeringsmaatschappij kan zich daarop beroepen.

travel around rondreizen banner

Wachten met het boeken van je vakantie, het enige juiste.

Er zit niets anders op dan te wachten met het boeken van je rondreis, wandelvakantie, single reis of groepsreis. En het is ook geen idee om nu een huisje met open haard en sauna te huren of watersport vakantie te boeken. Niemand weet wat de nabije toekomst brengt en hoeveel maanden de strijd tegen het coronavirus nog kan duren. De meeste deskundigen denken aan minimaal 3 maanden,. Het zou echter zo maar kunnen zijn dat die 3 maanden wel 6 maanden of langer gaan worden want veel mensen gedragen zich onverantwoordelijk en gaan ondanks alle waarschuwingen naar het strand of vieren met groepen vrienden een feestje. Vooral het gedrag van mensen zal bepalen wanneer een rondreis boeken weer mogelijk is.