Skip to main content

Rondreis boeken maart 2020

Rondreis boeken in maart 2020?

Nu door het coronavirus het vliegverkeer bijna plat ligt en de meeste reisorganisaties hun reizen tot en met april of mei hebben geannuleerd, is het geen goede tijd om een rondreis te boeken. Zeker niet naar bijvoorbeeld New York waar veel mensen besmet zijn er veel besmettingen bij zullen komen. Een citytrip New York boeken, is even geen goed idee. Maar wanneer kunnen we dan weer denken aan een rondreis boeken?

Niemand weet wanneer het coronavirus onder controle is

Eigenlijk weet niemand echt wanneer dit vreselijke virus weer onder controle zal zijn. Het is een onvoorspelbaar virus. Toch hopen de meeste deskundigen dan over een maand of 3 het ergste achter de rug is en mensen weer op reis kunnen gaan. Een zekerheid is dat allerminst.

Een annuleringsverzekering afsluiten, helpt ook niet

Als je nu bijvoorbeeld een rondreis Schotland, Ierland, Portugal of Marokko boekt en je wilt in de maand juli 2020 vertrekken, dan is het technisch waarschijnlijk wel mogelijk zo een georganiseerde rondreis te boeken. Of die reis door gaat en of je je geld terugkrijgt bij annulering is nog maar de vraag. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is ook geen zekerheid. Ten tijde van het afsluiten van de annuleringsverzekering was je op de hoogte van de risico’s die het coronavirus met zich mee brengt. Een verzekeringsmaatschappij kan zich daarop beroepen.

Wachten met het boeken van je vakantie, het enige juiste.

Er zit niets anders op dan te wachten met het boeken van je rondreis, wandelvakantie, single reis of groepsreis. En het is ook geen idee om nu een huisje met open haard en sauna te huren of watersport vakantie te boeken. Niemand weet wat de nabije toekomst brengt en hoeveel maanden de strijd tegen het coronavirus nog kan duren. De meeste deskundigen denken aan minimaal 3 maanden,. Het zou echter zo maar kunnen zijn dat die 3 maanden wel 6 maanden of langer gaan worden want veel mensen gedragen zich onverantwoordelijk en gaan ondanks alle waarschuwingen naar het strand of vieren met groepen vrienden een feestje. Vooral het gedrag van mensen zal bepalen wanneer een rondreis boeken weer mogelijk is.

Voordelige rondreis boek je last minute

Wie een voordelige rondreis of groepsrondreis wil boeken, boekt deze last minute.

Last minute rondreizen zijn wel tot 50 % goedkoper dan een rondreis welke je 2 of 3 maanden voor vertrek boekt. Dat komt omdat een reisorganisatie bij met name verre groepsrondreizen graag alle plekken bezet heeft. Niet alleen vanwege kosten overwegingen maar ook vanwege de sfeer,.  De meeste groepsrondreizen bestaan uit 16 tot 22 personen, bij 50 en 60 plus groepsreizen zijn de groepen vaak wat kleiner. Je kunt een last minute rondreis binnen Europa boeken maar je kunt ook voor een aanbieding met bestemming Vietnam, Sri Lanka of andere ver land in Azië gaan. Het ligt ook een beetje aan de beschikbare last minute rondreizen en de periode welke landen en bestemmingen favoriet zijn.

Dat geldt ook voor een last minute rondreis all inclusive.

Een voordelige rondreis met verblijf in een wellness resort boeken.

Je kunt ook kiezen voor een last minute wellness vakantie. En dan bij voorkeur all inclusive. Je kunt ook een rondreis, groepsrondreis en wellness combineren en een reis uitzoeken waarbij je in een wellness resort of hotel kunt overnachten. In het geval van een goedkope rondreis naar Sri Lanka of Zuid-India kan je kiezen voor een verblijf in een ayurveda resort.  Je wordt dan verwend met warme kruiden baden en massages en zo wordt je goedkope rondreis ook een wellness beleving. Een last minute rondreis all inclusive met verblijf in een hotel of resort met spa en privé sauna betekent meestal dat je gratis van deze ontspannings faciliteiten gebruik kunt maken. De gezonde maaltijden en drankjes zijn all inclusief, dus in de prijs inbegrepen.

Voordelige rondreis met Oud en Nieuw boeken.

Je kunt meestal ook met Oud en Nieuw een last minute rondreis boeken.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld een groepsrondreis in februari of maart, kan een last minute tussen 22 december en  1 januari niet te krap voor vertrek boeken.  Boek je groepsreis Oud en Nieuw tenminste 4 weken voor vertrek. Dit moet je zeker doen als je een all inclusive vakantie Spanje, Portugal, Turkije of Griekenland boekt. Deze landen zijn populair als het om last minute all inclusive rondreizen gaat.   Je kunt zo een wellness rondreis al voor minder dan 500 euro per persoon boeken.